Tickets
Shop

Pilot mass start competitie

za 13 jul - za 13 jul
Marker Heerenveen

Aanvangstijd wedstrijd: zaterdag 13 juli 16.15 uur 

Inschrijving: is gesloten

Inschrijving was mogelijk voor alle rijders met een geldige KNSB-licentie en die hebben deelgenomen aan een NK langebaanschaatsen, marathon, inlineskaten of shorttrack, vanaf junioren A, of bij erkende topteams / RTC's aangesloten zijn van de verschillende disciplines. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen zal de inschrijving nu door de individuele sporter zelf gedaan moeten worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Voor alle overige informatie over deelname aan de nationale competitie mass start 2019/2020, zie de bepalingen.

Algemeen
De nationale massastartcompetitie geldt als selectie voor de Nationale Selectie, WCKT en/of het Nederlands Kampioenschap Mass Start. Het klassement voor de competitie wordt opgemaakt op grond van te behalen punten.

De Mass Start is vanaf het seizoen 2011/2012 een officieel onderdeel van zowel de World Cup en sinds de WK afstanden 2015 is het ook een officieel onderdeel op mondiale kampioenschappen. Bij de Mass Start wedstrijd worden 16 ronden afgelegd. Bij de Olympische Spelen in Pyeongchang stond de massastart wedstrijd voor het eerst op het programma. 

Om internationaal bij de top van de Mass Start te blijven horen, is op nationaal vlak de competitie opnieuw ingericht en is het aantal wedstrijden flink uitgebreid. Meerdere competitiewedstrijden zijn toegevoegd aan een bestaande Rabo Holland Cup. Hiermee groeit de massastart echt als één van de onderdelen van langebaanschaatsen. Dit seizoen wordt er niet meer gewerkt met teamlicenties, maar rijders moeten zichzelf selecteren voor de volgende wedstrijd.

 


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}