Tickets
Shop

Rabo Holland Cup Finale/NK Afstanden neo-senioren

za 2 mrt - zo 3 mrt
Marker Deventer

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de negende keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Holland Cup is voor junioren A en ouder.

Wat valt er te verdienen?
De nummers 1, 2 en 3 van het klassement 500, 1000 en 1500 meter Holland Cup, zowel dames als heren, plaatsen zich voor de seizoenopeningswedstrijd van volgend seizoen.

De nummers 1 en 2 van het klassement Holland Cup 3000 meter dames en 5000 meter heren plaatsen zich voor de seizoenopeningswedstrijd van volgend seizoen.

Op alle afstanden vanaf 500 meter (dames en heren) is er 1 plaats voor de best geklasseerde rijder van deze wedstrijd exclusief de reeds geplaatsten voor de seizoenopeningswedstrijd in het volgend seizoen te verdienen.

NK Afstanden neo-senioren
Gelijktijdig met de Rabo Holland Cup finale wordt de NK Afstanden voor neo-senioren georganiseerd. De NK Afstanden neo-senioren is voor rijders van 19 tot en met 22 jaar.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}