Tickets
Shop

De Zilveren Bal

vr 15 mrt - vr 15 mrt
Marker Leeuwarden

De Zilveren Bal is ’s werelds snelste schaatsshow en vindt op vrijdagavond 15 maart 2019 voor de vierde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. O.a. Michel Mulder, Laurent Dubreuil (CAN), Floor van den Brandt, Kai Verbij, Nico Ihle (GER), Konami Soga (JPN), Michelle de Jong, Yuma Murakami (JPN), Janine Smit, Angelina Golikova (RUS), Femke Beuling en Femke Kok staan aan de start. Benieuwd naar alle deelnemers? Kijk dan op de deelnemerspagina.

De wedstrijd
Sprinten, recht toe recht aan. Dat is de essentie van schaatsen en dat is De Zilveren Bal. De spectaculaire races over 100 meter met drie schaatsers tegelijk in de baan zie je nergens anders ter wereld! Tijdens de wedstrijd worden er vier omlopen gereden. Na elke omloop vallen er schaatsers af. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Zij bepalen in de finale wie de felbegeerde zilveren bal wint! Het publiek staat tijdens de race direct tegen de kussens en voelt het ijs bij de start opspatten!

Nieuw is dit seizoen dat de Zilveren Bal de finalewedstrijd is van de Sprint League.

Deelnemers
O.a. Michel Mulder, Laurent Dubreuil (CAN), Floor van den Brandt, Kai Verbij, Nico Ihle (GER), Konami Soga (JPN), Michelle de Jong, Yuma Murakami (JPN), Janine Smit, Angelina Golikova (RUS), Femke Beuling en Femke Kok staan aan de start. Benieuwd naar alle deelnemers? Kijk dan op de deelnemerspagina.

Tickets
De Zilveren Bal is toegankelijk op vertoon van een entreekaart. Reguliere entreekaarten zijn verkrijgbaar voor €13,50 per stuk via deze pagina en/of de kassa van de Elfstedenhal.

Hospitality
Als VIP naar 's werelds snelste schaatsshow? Dat kan! Je beleeft het evenement op een bijzondere manier. Je geniet van een volledig verzorgde avond in de aanwezigheid van vele sportieve ondernemers. 

Meer informatie en het all-inclusive programma vind je op deze pagina.

Wat is de Sprint League?
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte werk. De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd de Zilveren Bal in Leeuwarden. De beste acht sprinters van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de vierde editie van De Zilveren Bal.

Zie voor de complete wedstrijdcyclus van de Sprint League het plaatsingsschema en de bijbehorende selectieprocedures op de website van de KNSB.

De Zilveren Bal Junioren
Het juniorentoernooi van De Zilveren Bal vindt op zaterdagavond 16 maart 2019 plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Met zo'n 180 talenten aan de start wordt ook deze avond een waar spektakel. De Zilveren Bal Junioren is gratis toegankelijk. Meer informatie over het juniorentoernooi vind je op deze pagina.

Aftermovie


Programma

Vrijdagavond 15 maart 2019
Vanaf 18:00 uur | Deuren open voor deelnemers en publiek
19:30 – 22:00 uur | De Zilveren Bal, 's werelds snelste schaatsshow
22:00 – 01:00 uur | Afterparty in de Elfstedenhal

🕒 Tijden zijn onder voorbehoud en kunnen mogelijk nog wijzigen.


Uitslagen

Dames Heat 1 | Heat 2 | Heat 3 | Finale

Heren Heat 1 | Heat 2 | Heat 3 | Finale

 


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}