Tickets
Shop

NK Pure sprint/Supersprint

23 feb, 2019  Deventer

Het NK Supersprint / Pure Sprint is vanaf junioren C. Tot en met de junioren B wordt de Super Sprint gereden (2x 100 meter en 2x 300 meter). Vanaf junioren A rijdt men de Pure Sprint bestaande uit een 100 meter, 300 meter en 500 meter.

Het NK Supersprint / Pure Sprint maakt onderdeel uit van de Sprint League.

Wat valt er te verdienen?
Naast de Nederlandse titels telt de klassering (vanaf junioren B) ook mee voor het klassement van de Sprint League. De beste acht van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden.

Wat is de Sprint League?
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte
werk, met Superspint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale de Zilveren Bal.

De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd de Zilveren Bal in Leeuwarden. Dit sprintspektakel vindt dit seizoen voor de derde maal in de sfeervolle 11stedenhal in de Friese hoofdstad plaats.

Zie voor de complete wedstrijdcyclus van de Sprint League het plaatsingsschema en de bijbehorende selectieprocedures op de website van de KNSB.