Tickets
Shop

NK Kortebaan

16 feb, 2019 - 18 feb, 2019   Biddinghuizen

Dit kampioenschap in Biddinghuizen vindt alleen plaats mits er voor 1 februari 2018 geen kampioenschap op natuurijs is verreden.

Bij ontbreken van een eventuele natuurijsperiode wordt het NK Kortebaan voor junioren C, B, A en senioren in Biddinghuizen georganiseerd. Er wordt gestreden op de klassieke afstand van 160 meter in de categorieën junioren C, junioren B en junioren A/(neo-)senioren.

Wat valt er te verdienen?
Naast de Nederlandse titels telt de klassering (vanaf junioren B) ook mee voor het klassement van de Sprint League. De beste acht van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden.

Wat is de Sprint League?
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte werk, met Superspint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale de Zilveren Bal. De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd de Zilveren Bal in Leeuwarden. Dit sprintspektakel vindt dit seizoen voor de derde maal in de sfeervolle Elfstedenhal in de Friese hoofdstad plaats.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling). Zie voor de complete wedstrijdcyclus van de Sprint League het plaatsingsschema en de bijbehorende selectieprocedures op de website van de KNSB.

Programma

Zaterdag 16 februari
17.00 uur: Junioren A/neo-senioren/senioren

Zondag 17 februari
15.00 uur: Junioren C

Maandag 18 februari
18.00 uur: Junioren B