Tickets
Shop

Rabo Holland Cup 3

07 dec, 2019 - 08 dec, 2019   Hoorn

Wat is de Rabo Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de tiende keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevend hoofdsponsor.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Rabo Holland Cup is voor junioren A en ouder. Bekijk hier de promo van de Rabo Holland Cup 3.

Wat valt er te verdienen?
Alle te rijden afstanden tijdens de Rabo Holland Cup 2 tellen mee voor het klassement van de Rabo Holland Cup en daarmee voor deelname aan de Rabo Holland Cup 3 wedstrijd.

De Rabo Holland Cup 3 in Hoorn is tevens selectie voor het KPN NK Afstanden (zie selectiedocument).

Programma

Zaterdag 7 december, aanvang 18.00 uur:
500m Dames
500m Heren
1500m Dames
1500m Heren

Zondag 8 december, aanvang 17.00 uur:
3000m Dames
5000m Heren
1000m Dames
1000m Heren
Mass start Dames
Mass start Heren