Tickets
Shop

Rabo Holland Cup 2 / Kraantje Lek

23 nov, 2019 - 24 nov, 2019   Haarlem

Kraantje Lek Trofee is een vrouwentoernooi over 500, 1500, 1000 en 3000 meter. Deze minivierkamp over twee dagen staat sinds 1981 op de wedstrijdkalender en wordt gehouden op de IJsbaan Haarlem. De organisatie van deze vrouwenklassieker is in handen van de IJsclub Haarlem.

De naam 'Kraantje Lek' is ontleend aan de schenker van de Trofee, namelijk het gelijknamige restaurant annex uitspanning en speeltuin aan de Duinlustweg 22 te Overveen. Vanuit het verleden is er al een sterke band tussen schaatsers en het restaurant. Aan de voet van het hoge duin de 'Blinkert', waaraan het restaurant 'Kraantje Lek' is gelegen, werden al ver voordat er kunstijsbanen waren, duintrainingen afgewerkt door kernploegen en andere schaatsselecties.

De Kraantje Lek Trofee is voor Junioren A en ouder.

Wat valt er te verdienen?
De afstanden 1500 en 3000 meter tellen mee voor de Rabo Holland Cup.

Kraantje Lek is tevens selectiewedstrijd voor het KPN NK Allround (zie selectiedocument). In totaal zijn er 5 plaatsen met het klassement over 500/1500/3000 meter van Kraantje Lek voor het KPN NK Allround voor de dames te verdienen.

Wat is de Rabo Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de tiende keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Vanaf seizoen 2018-2019 is Rabobank naamgevend hoofdsponsor.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Rabo Holland Cup is voor junioren A en ouder. Bekijk hier de promo van de Rabo Holland Cup 2.

Inschrijving
Geselecteerde deelnemers kunnen zich tot 19 november 20.00 uur hier inschrijven.

Programma

23 november:
19.00 uur: 500m en 1500m

24 november:
18.00 uur: 1000m en 3000m
Programma onder voorbehoud ivm ijskwaliteit


Uitslagen

Klik hier om de uitslagen van deze wedstrijd te bekijken.