Tickets
Shop

Mass start competitie 4

zo 3 nov - zo 3 nov
Marker Heerenveen

Het World Cup Kwalificatie Toernooi wordt zondag 3 november afgesloten met een mass start competitiewedstrijd in Thialf. Dit is de vierde wedstrijd uit een serie van zes nationale competitiewedstrijden. De nationale massastartcompetitie geldt dit seizoen als selectie voor de Nationale Selectie, WCKT en/of het NK Mass Start (zie het selectiedocument op de KNSB-site). Het klassement voor de competitie wordt opgemaakt op grond van te behalen punten.

De mass start is vanaf het seizoen 2011/2012 een officieel onderdeel van zowel de World Cup en sinds de WK Afstanden 2015 is het ook een officieel onderdeel op mondiale kampioenschappen. Bij de mass start wedstrijd worden 16 ronden afgelegd. Bij de Olympische Spelen in Pyeongchang stond de massastartwedstrijd voor het eerst op het programma.

Om internationaal bij de top van de mass start te blijven horen, is op nationaal vlak de competitie opnieuw ingericht en is het aantal wedstrijden flink uitgebreid. Hiermee groeit de mass start echt als één van de onderdelen van langebaanschaatsen. Dit seizoen wordt er niet meer gewerkt met teamlicenties, maar rijders moeten zichzelf selecteren voor de volgende wedstrijd. Check voor meer informatie over de nieuwe opzet dit artikel.

Inschrijving
Deelnemers kunnen zich tot 29 oktober 18.00 uur hier inschrijven.


Locatie

Thialf
Pim Mulierlaan 1
8443 DA Heerenveen

Google Maps openen

Programma

Voorlopig tijdschema:
17.56 uur: Dames
18.15 uur: Heren


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}