De eerste Junior World Cup van het seizoen vindt plaats in Bjugn op 16 en 17 november. De junioren komen op alle individuele afstanden (500, 1000, 1500 en 3000 meter) in actie en zullen daarnaast tevens meedoen aan de Team Sprint en de Mass Start. Behalve de strijd om de dagzeges staat er nog meer voor de junioren op het spel.

Bij de eerste twee World Cups kan Nederland nog een aantal quotaplekken binnenhalen voor de Youth Olympic Games (YOG). Dankzij het succesvolle WK Junioren hebben de dames al twee van de drie quotaplekken binnengehaald en de mannen één van de drie. De World Cups zijn de laatste kans om daar de volledige drie uit drie van te maken. De selectiewedstrijd op 7 december zal echter gaan bepalen wie Nederland vertegenwoordigt op de Jeugd Olympische Spelen.

Voor meer informatie, klik hier