Tickets
Shop

Officieus NK Clubs

za 5 okt - za 5 okt
Marker Heerenveen

NK voor schaatsclubs: pro's en amateurs zij aan zij Aanstormende talenten uit de regio én masters van het ijs kunnen dit jaar hun droom verwezenlijken in Thialf. Tijdens het officieuze NK Clubs strijden professionals en amateurs in Thialf zij aan zij om de titel Beste schaatsclub van Nederland.

Het format is een idee van oud-topschaatser Sicco Janmaat. Onderlinge strijd moet de verenigingen stimuleren een kwaliteitsslag te maken in opleiding en scouting en meer schaatsende jongeren prikkelen en enthousiasmeren voor de wedstrijdsport. "De carrière van iedere topper begint bij een ijsclub", zegt Janmaat. "Maar weinigen weten van welke vereniging Sven Kramer of Ireen Wüst eigenlijk lid is. Clubliefde moet weer terugkomen; van de rijders tot de ijsmeesters en van de kantinemedewerkers tot de fans."

Zijn idee vond vorig seizoen steun bij de KNSB en ijsstadion Thialf, dat een gaatje vrij maakte op de drukke wedstrijdkalender. Ook bij deze tweede editie zullen weer toppers door Janmaat geënthousiasmeerd worden om voor hun club te strijden. "Voor een junior moet het een geweldige ervaring zijn om samen met zijn of haar schaatsheld te strijden voor de titel”, volgens Janmaat.

Jaarlijks evenement
De deelnemende clubs worden geselecteerd op basis van de tijden die hun leden afgelopen seizoen en de komende maanden op Nederlands ijs laten noteren. De optelsom van de beste rijders per categorie (junioren of senioren) leidt tot een rangschikking van clubs. Voor elke afstand vaardigt de club één rijder af, zowel bij de heren als bij de dames. Voor de junioren staan de 500, 1000 en 1500 meter op het programma, de senioren rijden ook een 3000 meter. Aan het einde van de dag kroont de club met het beste totaalresultaat zich tot winnaar.

Kijk voor meer informatie en de voorlopige selectiecriteria op nkclubs.nl.

Tickets
Toegangskaarten tot NK Clubs zijn verkrijgbaar voor €7,50 aan de kassa in Thialf (pin mogelijk) voor alle toeschouwers en fans. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. 

Voor de deelnemende teams liggen bij de NK Clubs inschrijfbalie van het Thialf GRATIS toegangspassen klaar voor de 14 rijders, 2 trainers en 4 reserve-rijders (20 totaal per club). Alleen zij hebben toegang tot het middenterrein.


Programma

Programma (voorlopig):
09:30 - 10:00: Ploegleiders meeting
10:00 - 11:00: NK Clubs Summit
11:00 - 11:15: Inrijden Junioren
11:15 - 11:30: Opening NK Clubs
11:35: Start wedstrijden Junioren
12:40 - 12:55: Inrijden Senioren
12:55 - 13:15: Dweilen
13:15: Start wedstrijden Senioren
ca 16:00: Prijsuitreiking

va 17:30: Mogelijkheid tot teamdiner in Hotel Wolvega-Herenveen (zie NK Clubs arrangement)
om gezellig met z'n allen - het NK Clubs organisatie team en andere clubs - na te praten over het event.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}