Tickets
Shop

Mass start competitie 3

zo 20 okt - zo 20 okt
Marker Deventer

De nationale massastartcompetitie geldt als selectie voor de Nationale Selectie, WCKT en/of het Nederlands Kampioenschap Mass Start (zie het selectiedocument op de KNSB-site). Het klassement voor de competitie wordt opgemaakt op grond van te behalen punten.

De Mass Start is vanaf het seizoen 2011/2012 een officieel onderdeel van zowel de World Cup en sinds de WK afstanden 2015 is het ook een officieel onderdeel op mondiale kampioenschappen. Bij de Mass start wedstrijd worden 16 ronden afgelegd. Bij de Olympische Spelen in Pyeongchang stond de massastartwedstrijd voor het eerst op het programma.

Om internationaal bij de top van de Mass Start te blijven horen, is op nationaal vlak de competitie opnieuw ingericht en is het aantal wedstrijden flink uitgebreid. Meerdere competitiewedstrijden zijn toegevoegd aan een bestaande Rabo Holland Cup. Hiermee groeit de massastart echt als één van de onderdelen van langebaanschaatsen. Dit seizoen wordt er niet meer gewerkt met teamlicenties, maar rijders moeten zichzelf selecteren voor de volgende wedstrijd.

Deze Mass Start competitiewedstrijd vindt als laatste onderdeel van de Rabo Holland Cup 1/IJsselcup plaats. En is de laatste kans voor de Mass Start rijders om zich te plaatsen voor het World Cup Kwalificatie Toernooi.


Programma

Na het programma van de Rabo Holland Cup 1 zal om ongeveer 21.30 uur begonnen worden met de Mass start competitie 3.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}