Tickets
Shop

Sprint League Pure sprint/Supersprint

za 12 jan - za 12 jan
Marker Den Haag

Wat is de Sprint League?
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het ‘echte’ korte werk, met Superspint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale De Zilveren Bal. De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden. Deze spectaculaire afsluiter van het seizoen vindt op vrijdagavond 15 maart 2019 voor de vierde maal in de sfeervolle Elfstedenhal in de Friese hoofdstad plaats. De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling). Zie voor de complete wedstrijdcyclus van de Sprint League het plaatsingsschema en de bijbehorende selectieprocedures op de website van de KNSB.

Wat valt er te verdienen?
De beste 8 van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden.

Informatiebulletin
Klik hier voor meer informatie omtrent deze wedstrijd.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}