Tickets
Shop

Landenwedstrijd GER-NOR-NED

za 19 jan - zo 20 jan
Marker Groningen

Alle vele jaren staat de internationale landenwedstrijd GER-NOR-NED voor junioren C en B met deelnemers uit Duitsland, Noorwegen en Nederland op de wedstrijdkalender, als één van de weinige internationale wedstrijden waar Nederlandse junioren C en B zich kunnen meten.

Inmiddels gevestigde namen zoals Kai Verbij, Antoinette de Jong en Havard Holmefjord Lorentzen namen als junior deel aan deze landenwedstrijd. Overigens niet eens altijd als de besten in de uitslag waaruit maar weer eens blijkt dat winnen bij de junioren geen garantie is op succes in de toekomst en dat talentontwikkeling boeiende materie is.

Om toerbeurt wordt het toernooi door één van de deelnemende landen georganiseerd. Dit seizoen vindt het evenement in Groningen plaats.

De landenwedstrijd is een allroundtoernooi over vier afstanden. De C junioren dames rijden twee keer de 500 meter en twee keer de 1000, terwijl de overige drie categorieën een 500, 1000, 1500 en 3000 meter rijden.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}