Tickets
Shop

ISU EK Shorttrack

vr 11 jan - zo 13 jan
Marker Dordrecht

🇳🇱 Na het succes van het WK Shorttrack in 2017 racen de Nederlandse shorttrackers opnieuw voor de ogen van het thuispubliek voorbij tijdens het EK Shorttrack in Dordrecht. Met uitzinnig publiek, show en entertainment rond de finale races, is het een uniek evenement op de internationale shorttrack kalender. 

Dordrecht is voor de vijfde keer gastheer van een aansprekend internationaal shorttrackevenement. In 2012, 2016 en 2017 was de stad gastheer van de World Cup en in 2015 werd het EK Shorttrack in de Sportboulevard gehouden.

🇬🇧 After the success of the World Championships Short Track in 2017, the Dutch athletes are back to perform in front of the home crowd during the European Championships Short Track in Dordrecht. With crowds going crazy, show and entertainment during the final races, this is a unique event on the international short track calendar.

Dordrecht is host of this appealing international short-track event for the fifth time. In 2012, 2016 and 2017 the city hosted several World Cups and another European Championship in 2015 making the city the Short Track City in The Netherlands.


Locatie / Venue

Sportboulevard Dordrecht
Fanny Blankers-Koenweg 10
3318 AX Dordrecht

Google Maps openen

Deelnemers / Participants

Parkeren / Parking

Activiteiten & entertainment

🇳🇱  Het EK Shorttrack is meer dan topsport alleen. Wil je zelf schaatsen, andere wintersporten ervaren, genieten van entertainment of handtekeningen scoren? Ook dan ben je in Dordrecht aan het goede adres! Na het zien van de spectaculaire inhaalmanoeuvres en races van onze toppers, heb jij vast ook heel veel zin om op het ijs te staan? Je kunt naast de ijsbaan gratis schaatsen lenen en iedereen is van harte welkom om te komen schaatsen op de Rabo IJstijd baan!

Vanaf 1,5 uur voor de races tot 1,5 uur na de races zijn alle shorttrackfans welkom in het Clubhuis. Hier kan je genieten van lekker eten en drinken, vinden optredens plaats, zijn er handtekeningensessies met de Nederlandse shorttrackers en nog veel meer! DJ Barry Paf en DJ Jorrit maken er een groot feest van op het podium in het Clubhuis en zorgen dat het dak eraf gaat. Kraak de kluis en win een gloednieuwe telefoon, juich zo hard als je kan bij de TeamNL Juichbooth, spring net zo hoog als de shorttrackers van TeamNL bij de schaatssprong en op zaterdag en zondag kun je in de skisimulator ervaren hoe het is om als echte skiër van de piste af te gaan.

Programma / Program

🇳🇱 Programmatijden zijn onder voorbehoud en kunnen mogelijk nog iets wijzigingen.
🇬🇧 Program times are subject to small changes.

Vrijdag 11 januari (UITVERKOCHT) / Friday 11 January (SOLD OUT)
10.00 – 12.05 uur Sessie 1 voorrondes / Session 1 heats 1500 en 500 meter
17.30 – 19.50 uur Sessie 2 voorrondes / Session 2 heats 1000 meter en relays

Zaterdag 12 januari (UITVERKOCHT) / Saturday 12 January (SOLD OUT)
11.30 – 12.45 Ranking finales 1500 en 500 meter
14.30 – 19.00 Finales 1500 en 500 meter, halve finales / semi-finales relays

Zondag 13 januari (UITVERKOCHT) / Sunday 13 January (SOLD OUT)
11.45 – 12.50 uur Ranking finales 1000 meter
14.45 – 18.20 uur Finales 1000 meter, superfinale, relays

🇳🇱 De deuren gaan 1,5 uur voor de eerste wedstrijd open. Tussen de wedstrijden door is de Rabo IJstijd baan geopend. Je kunt gratis schaatsen lenen en een rondje schaatsen!

🇬🇧 The doors open 1,5 hours before the first race. Between the races you can skate around on the Rabo ice rink outside the stadium. Skates can be borrow for free!


Live

De NOS is het hele weekend live bij zowel het ISU EK Allround & Sprint als het ISU EK Shorttrack op radio (NPO Radio 1), televisie (NPO 1) en online (nos.nl). 

Uitzendtijden op televisie
Vrijdag 11 januari, 13.24-16.15 uur, NPO 1
Zaterdag 12 januari, 11.00-17.51 uur, NPO 1
Zondag 13 januari, 12.10-17.50 uur, NPO 1  

Volg de wedstrijden live via schaatsen.nl/shorttrack.


Uitslagen / Results

🇳🇱 Alle startlijsten en uitslagen zijn hier te vinden.

🇬🇧 For startlists and results, click here.


Nieuws / News

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}