Tickets
Shop

Finale HC Afstanden/NK Afstanden neo-senioren

za 3 mrt - zo 4 mrt
Marker Breda

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de achtste keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling bij 'Downloads').

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

NK Afstanden neo-senioren
Gelijktijdig met de Holland Cup Afstanden finale wordt het NK Afstanden voor neo-senioren georganiseerd.

De Holland Cup is voor junioren A en ouder. De NK Afstanden neo-senioren is voor rijders van 19 tot en met 22 jaar.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}