Tickets
Shop

Holland Cup 3 Afstanden

za 3 feb - zo 4 feb
Marker Hoorn

Holland Cup 3 Afstanden, tevens selectie NK Afstanden neo-senioren

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de achtste keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling bij 'Downloads').

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Holland Cup is voor junioren A en ouder.

De starttijd voor de 3000 meter zondagavond is 19.30 uur.

Wat valt er te verdienen?
De 500, 1000, 1500, 3000 meter (dames) en 5000 meter (heren) tijdens de Holland Cup 3 tellen mee voor het klassement van de Holland Cup Afstanden en kunnen rijders zich plaatsen voor de Holland Cup Finale.

De Holland Cup 3 in Hoorn is tevens selectie voor NK Afstanden neo-senioren (zie selectiedocument bij 'Downloads').


Locatie

Optisport IJsbaan De Westfries
Westfriese Parkweg 5
1625 MA Hoorn

Google Maps openen

Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}