Tickets
Shop

Challenge Cup / NK kunstrijden, Den Haag

do 22 feb - zo 25 feb
Marker Den Haag

De Uithof in Den Haag is van 22 tot en met 25 februari 2018 het toneel voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap Kunstrijden.

De Challenge Cup is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de seniorenleeftijd de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun collega's.

Daarnaast dient de wedstrijd als voorbereiding voor de internationale toprijders op de wereldkampioenschappen (19-25 maart in Milaan) en de wereldkampioenschappen voor junioren (5-11 maart in Sofia, Bulgarije). Voor de Nederlandse deelnemers staan ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands Kampioen.

De Challenge Cup is en blijft het sterkste en meest gewaardeerde internationale kunstrijtoernooi ter wereld, na de Olympische Spelen, Europese- en wereldkampioenschappen, de ISU Grand Prix evenementen en de Challengers series. Zo hebben onder meer de Japanners Rika Hongo, Marin Honda en Wakaba Higuchi hun deelname bevestigd. De Challenge Cup past goed in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op olympisch niveau te krijgen en tegelijkertijd de sport onder een groter Nederlands publiek onder de aandacht te brengen.

Het evenement vindt plaats tijdens de Olympische Spelen. Om deze reden zullen internationale topatleten niet aanwezig zijn. Er worden wel deelnemers uit toplanden, zoals Japan en de Verenigde Staten, verwacht die zich net niet in de Olympische selectie hebben weten te rijden. Internationale topatleten in de juniorencategorie zijn naar verwachting wel aanwezig in voorbereiding op de Junioren WK. De nationale top neemt zeker deel aangezien zij zich niet hebben weten te plaatsen voor de Olympische Spelen en strijden om de Nederlandse titels.

Tickets
Dagticket: €5,00
Passe-partout: €10,00
Tickets zijn hier te koop.

Livestream
De Challenge Cup / NK Kunstrijden is ook te volgen via een livestream (zie onder).

Help jij mee bij de Challenge Cup in Den Haag?
Meld je nu aan als vrijwilliger voor de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap Kunstrijden. De Challenge Cup wordt georganiseerd van 22 tot en met 25 februari 2018 op De Uithof in Den Haag. Werk mee aan de organisatie van dit mooie evenement en doe geweldige ervaring op!

Partners

 


Locatie

De Uithof
Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

Google Maps openen

Deelnemerslijst

Bekijk hier de deelnemerslijst

Live

Tijdens het evenement zal hier de livestream te zien zijn. During the event the livestream will be shown on this page.

Uitslagen

De uitslagen van de Challenge Cup / NK Kunstrijden zijn tijdens en na afloop van het evenement terug te vinden op kunstrijden.knsb.nl

Results of the Challenge Cup will be published on the website kunstrijden.knsb.nl


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}