De Residentie Cup is dit jaar een inter-gewestelijke teamwedstrijd voor dames en heren junioren B en junioren A. De organisatie is in handen van het gewest Zuid-Holland. De wedstrijd wordt verreden over de individuele afstanden 500 meter en 1000 meter, alsmede een teamsprint over drie ronden. Het dragen van een helm is verplicht bij deelname aan de teamsprint.

Wat valt er te verdienen?
Per onderdeel (totaal drie onderdelen) kunnen er door de teamleden punten (niet de traditionele terugrekenpunten) voor hun team worden behaald. De behaalde punten per onderdeel per team worden opgeteld. Het team met de meeste punten is de winnaar van de wisselbeker, die nu al ruim 40 jaar in omloop is.

De Residentie Cup telt dit jaar voor het eerst tevens als landelijke selectie voor het NK Sprint voor junioren, en ook als plaatsingswedstrijd voor ISU Junior World Cup 1. De top 10 van het klassement van de 500-1000 meter van de deelnemers tijdens de wedstrijddag van de Residentie Cup plaatst zich direct voor het NK Sprint.

Klik hier voor het laatste nieuws omtrent de Residentie Cup.