Tickets

Rabo Holland Cup 2

za 17 nov - zo 18 nov
Marker Alkmaar

Wat is de Rabo Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de negende keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup en de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Rabo Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Holland Cup is voor junioren A en ouder.

Wat valt er te verdienen?
Alle te rijden afstanden tijdens de Holland Cup 2 tellen mee voor het klassement van de Holland Cup en daarmee voor deelname aan de Holland Cup 3 wedstrijd.

De Holland Cup 2 in Alkmaar is tevens selectie voor het NK Afstanden (zie selectiedocument).


Programma

Het programma in hoofdlijnen is bij downloads te vinden.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}