Tickets
Shop

Rabo Holland Cup - Eindhoven Trofee

za 24 nov - zo 25 nov
Marker Eindhoven

De Eindhoven Trofee is een jaarlijks terugkerend mannentoernooi over 500, 3000, 1500 en 5000 meter. Deze minivierkamp over twee dagen staat sinds 1976 op de wedstrijdkalender en wordt gehouden in het ijssportcentrum in Eindhoven.

De eerste twee edities van deze wedstrijd, die toen nog Brabant-Plant Trofee heette, werden gewonnen door Hans van Helden. Hilbert van der Duim won het toernooi tussen 1978 en 1984 in het totaal zes keer en is daarmee recordhouder.

Tussen 1979 en 1982 was er daarnaast ook een vrouwenwedstrijd, maar tegenwoordig rijden de vrouwen de Kraantje Lek Trofee in Haarlem in hetzelfde weekend.

De Eindhoven Trofee is voor Junioren A en ouder.

Wat valt er te verdienen?
De 1500 en 5000 meter tellen mee voor de Rabo Holland Cup Afstanden.

De Eindhoven Trofee is tevens selectiewedstrijd voor het KPN NK Allround (zie selectiedocument). In totaal zijn er vijf plaatsen met het klassement over 500/1500/5000 meter van de Eindhoven Cup voor het KPN NK Allround voor de heren te verdienen.

Wat is de Rabo Holland Cup?
De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de negende keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Rabo Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Rabo Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup en de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Rabo Holland Cup. Daarnaast hebben veel Rabo Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}