Tickets
Shop

Officieus NK Clubs

za 6 okt - za 6 okt
Marker Heerenveen

Eerste NK voor schaatsclubs: pro's en amateurs zij aan zij
Aanstormende talenten uit de regio én masters van het ijs kunnen dit jaar hun droom verwezenlijken in Heerenveen. Tijdens dit eerste officieuze NK Clubs strijden professionals en amateurs in Thialf zij aan zij om de titel Beste schaatsclub van Nederland. Het nieuwe format is een idee van oud-topschaatser Sicco Janmaat. Zijn idee vond steun bij de KNSB en ijsstadion Thialf, dat een gaatje vrij maakte op de drukke wedstrijdkalender. De bond heeft de intentie uitgesproken om van het NK Clubs een jaarlijks evenement te maken.

Onderlinge strijd moet de verenigingen stimuleren een kwaliteitsslag te maken in opleiding en scouting en meer schaatsende jongeren prikkelen en enthousiasmeren voor de wedstrijdsport. De deelnemende clubs worden geselecteerd op basis van de tijden die hun leden afgelopen seizoen en de komende maanden op Nederlands ijs laten noteren.

De optelsom van de beste rijders per categorie (junioren of senioren) leidt tot een rangschikking van clubs. Voor elke afstand vaardigt de club één rijder af, zowel bij de heren als bij de dames. Voor de junioren staan de 500, 1000 en 1500 meter op het programma, de senioren rijden ook een 3000 meter. Aan het einde van de dag kroont de club met het beste totaalresultaat zich tot winnaar.

Klik hier voor meer informatie en de geselecteerde clubs.


Nieuws

{{ item.title }}

{{ item.date | date: 'd MMMM yyyy' }}