Tickets
Webshop

Gruno Bokaal/Zilveren Schaats

13 jan, 2018 - 14 jan, 2018   Groningen

Programma
Zaterdag 13 januari
vanaf 18.00 uur
500 meter dames en heren
3000 meter dames
5000 meter heren

Zondag 14 januari vanaf 18.15 uur
1500 meter dames en heren
5000 meter dames
10.000 meter heren

Gruno Bokaal/Zilveren Schaats, tevens selectie KPN NK Allround

De Gruno Bokaal is een jaarlijks terugkerend allroundtoernooi die wordt georganiseerd door het gewest Groningen. In 1975 vond de Gruno Bokaal voor het eerst plaats, destijds was het alleen een wedstrijd voor mannen. Nadat in seizoen 1984/1985 de Rabobanktrofee in Heerenveen ophield te bestaan, mochten de dames ook deelnemen omdat zij anders geen grote wedstrijd meer hadden.

Naast een individuele wedstrijd is het ook een gewestelijke ploegenwedstrijd (Zilveren Schaats). Samen met de Nederlands kampioenschappen allround is het de enige wedstrijd in Nederland die in de vorm van een grote vierkamp wordt gereden. De mannen rijden dus 500, 5000, 1500 en 10.000 meter en de vrouwen 500, 3000, 1500 en 5000 meter.

Wat valt er te verdienen?
De 1500 meter (dames en heren) en 3000 meter (dames) en 5000 meter (heren) tellen mee voor het klassement van de Holland Cup Afstanden.

De Gruno Bokaal/Zilveren Schaats is tevens selectiewedstrijd voor de KPN NK Allround (zie selectiedocument bij Downloads).

Wat is de Holland Cup?
De Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de achtste keer plaats vindt, bestaat uit meerdere wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart.

De opzet is vergelijkbaar met die van de ISU World Cup. Per Holland Cup kan een schaatser punten verdienen en aan het eind van de cyclus is de winnaar die schaatser die in het eindklassement bovenaan staat (zie puntentelling).

In veel gevallen maakt de Holland Cup deel uit van een van de schaatsklassiekers, zoals de Kraantje Lek Trofee, de Eindhoven Cup, de Gruno Bokaal. Bij deze klassiekers tellen maar bepaalde afstanden mee voor de Holland Cup. Daarnaast hebben veel Holland Cups en klassiekers een tweede belang: het kunnen verdienen van startbewijzen voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Holland Cup is voor junioren A en ouder.

Op zondag 14 januari wordt in Groningen ook de KPN NK Mass start verreden.

 


Programma

Deze wedstrijd is tevens een selectie voor het KPN NK Allround.

Deze wedstrijd telt mee voor Holland Cup Afstanden 1500/3000m Dames en 1500/5000m Heren.