Om de aantrekkelijkheid van de toernooien voor publiek en media te vergroten worden op de eerste dag voortaan alle voorrondes verreden, waarna op dag twee en drie het hoofdprogramma (kwart, halve en finales) wordt afgewerkt. Door op de 500, 1000 en 1500 meter ook nog eens A- en B-finales in te voeren wordt de top van het klassement nog meer recht gedaan.
Verder zal de startprocedure worden aangepast. Tot nu toe waren twee valse starts toegestaan, alvorens een diskwalificatie volgde. Dat is teruggebracht naar één valse start. Bij de start mag voortaan ook niet meer met de punt in het ijs worden gestart. Dit om beschadiging van het ondergrond te voorkomen.
Penalty's, gele en rode kaarten zullen voortaan direct door de speaker bekend worden gemaakt. Tot nu toe werd eerst een trainer geïnformeerd, alvorens het publiek op de hoogte werd gesteld. Indien dat technisch mogelijk is zal het publiek bovendien op de schermen in de stadions op beelden kunnen zien, waarom een straf is uitgedeeld.
De kwalificatie voor de Olympische Winterspelen wordt van twee naar vier wedstrijden uitgebreid, waarbij de beste drie resultaten meetellen.
De vrije kür bij het kunstrijden zal bij de heren en paren niet ingekort worden. Het voorstel daartoe haalde in Dublin niet het vereiste aantal stemmen.
Ook het idee vanuit de ISU om de startvolgorde van de lange kür omgekeerd te maken aan de uitslag van de korte kür haalde het niet. Er zal blijven worden geloot in groepen van zes en de besten van de korte kür komen in de laatste groep aan bod.