De DESG meldt in een korte verklaring dat de zaak tot op de bodem moet worden uitgezocht. "Voor zover wij weten, had geen enkele sporter van onze bond contact met de beschuldigde sportarts.'' De gerenommeerde onderzoeksredactie van de ARD meldt dat de bewuste schaatser vorig jaar deelnam aan de Olympische Spelen in Pyeongchang. Hij zou voorafgaand aan de Spelen diverse bloedtransfusies hebben ondergaan binnen het netwerk van Schmidt.

Patrick Beckert en Nico Ihle hebben tegenover sport.de beweerd dat ze er niets mee te maken hebben en dat ze meneer Schmidt niet kennen. De Duitsers zijn boos op de schaats(st)er om wie het gaat en willen openheid van zaken. "Ik vind het zeer spijtig voor de schaatswereld dat dit thema in de media komt. Dat is voor alle atleten die de sport zuiver bedrijven oneerlijk", aldus Ihle. Ook Beckert betreurt het nieuws. "Ik hoop dat het om slechts een enkel geval gaat in het Duitse schaatsen. Ze moeten de naam van de verdachte bekendmaken."

Beckert is van mening dat er harder moet worden opgetreden tegen dopingzondaren. Als voorbeeld noemt de nummer vier van het afgelopen WK op de 10.000 meter een levenslange schorsing. Zowel Beckert als Ihle geloven niet dat de desbetreffende schaatser tijdens de Winterspelen van PyeongChang is begonnen met het gebruik van doping. "Dat moet eerder zijn begonnen. Nee, eerlijk gezegd vertrouw ik niemand meer", zegt Beckert.

Eerder deze week werd tijdens een persconferentie van het Duitse OM bekendgemaakt dat bij het Erfurtse dopingschandaal ten minste 21 atleten uit 8 Europese landen betrokken zijn, waarbij vertakkingen zouden bestaan naar onder andere Hawaii en Zuid-Korea. De sporters die klant waren bij dokter Schmidt zouden afkomstig zijn uit vijf verschillende takken van sport.