De ISU lijkt met de aangepaste regels de concurrentie buiten Nederland te willen prikkelen omdat een volledig Oranjepodium op die manier onmogelijk is, maar dat effect had het op Beckert niet gehad. “Ik heb altijd al geprobeerd om het podium te halen en de derde Nederlander te verslaan.”
“Je had altijd Sven Kramer en Jorrit Bergsma en ik wilde daarachter derde worden. Ook al was de kans nu groter, ik wilde me gewoon met de top van de wereld meten”, zei hij.Het maakte zijn brons ook niet minder waard, meende Beckert.
Dat toen Kramer zich afmeldde er met Erik Jan Kooiman weer een sterke tienkilometerrijder klaarstond verraste Beckert niet. “Ik was niet verbaasd. Ik wist dat ie sterk gereden had dit seizoen. Ik volg sowieso het team goed en Jillert Anema is natuurlijk een topcoach.”
Zelf was Beckert afgelopen zomer nog in gesprek met de Clafis-ploeg van Anema, maar durfde een overstap niet aan. De Duitse schaatsbond DESG gaat niet zo soepel om met rijders die hun heil elders zoeken. Beckerts landgenoot Alexej Baumgärtner sloot zich aan bij Team Stressless van Bart Swings en Bart Veldkamp, maar raakte daardoor in conflict met de DESG.
Die stap zette Beckert niet. Hij probeert zich in de schoot van zijn bond te ontwikkelen en de 24-jarige broer van Stephanie Beckert verwacht dat er nog meer in het vat zit. “Ik wil niet alleen om brons, maar ook om zilver strijden. Zo wil ik steeds een stapje hoger. Voor 2018 wil ik in Europa onder de 13 minuten rijden en dan op de Spelen minstens voor zilver gaan.”