Tickets
Shop
Nieuws 02 okt 2015

Team Haven Amsterdam/SKITS komt met damesploeg

Team Haven Amsterdam/SKITS staat het komende seizoen in alle competities aan de start, een uniek concept in de marathonsport.

Naast een Topdivisieploeg, twee beloftenteams en een grote regioformatie is het nu in samenwerking met de RTC Noordwest ook gelukt om een volledige damesploeg samen te stellen. Esther Kiel, Esmee Visser, Simone Warmerdam en Ellen de Waard zullen het komende seizoen uitkomen voor de ploeg uit Amsterdam.

De Waard rijdt al een aantal seizoenen mee en heeft de ambitie om het komende seizoen weer een stap te maken en voorin mee te rijden. Ze krijgt versterking van Kiel en Visser, die dit jaar debuteren in het landelijke peloton.

Beide rijdsters zijn dit jaar lid van RTC Noordwest en deden afgelopen seizoen in de langebaan al mee aan de KPN NK Allround en de WK Junioren. Warmerdam, ook lid van RTC Noordwest, reed vorig seizoen al enkele wedstrijden voor Team Steigerplank. Dit jaar zal ze, net als Kiel en Visser, het langebaanprogramma combineren met het rijden van marathonwedstrijden.

Regiorijdster Heidi Snoek maakt het team compleet als reserverijdster. Dionne Noordhof is aangetrokken als ploegleider van het damesteam en heeft veel zin om met de dames aan de slag te gaan.

"Komend seizoen draait om ervaring opdoen, voor de langebaandames als schaatsster in het peloton en voor mijzelf als ploegleider", aldus Noordhof, die bewegingswetenschapper is en een achtergrond in het wielrennen heeft.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan