Tickets
Shop
Nieuws 29 aug 2015

Andrea Hokse: 'Alles viel samen'

Andrea Hokse reed zaterdag ijzersterk naar het goud op de vijfhonderd meter. De verbazing op het gezicht van de juniore deed het al vermoeden: "Ik had het echt niet verwacht", zegt ze.

Foto : Neeke Smit

Na haar race volgde direct een omhelzing met ploeggenote Marieke Kroes, waarna de race én inhaalactie in de laatste bocht direct besproken werden. "Het is lang geleden dat ik gewonnen heb", zegt Hokse stralend. "Het was een enorme ontlading. Ik ben heel blij."

"Ik wilde er in de laatste bocht voorbij", vervolgt ze. "Als ik als eerste het rechte stuk op kom maak ik het meeste kans." De geplande inhaalactie werd perfect uitgevoerd en Hokse kwam dan ook als eerste op de finish af. "We zijn zo gewaagd aan elkaar. Op de tweehonderd meter lag alles zo dicht bij elkaar en dan is een vijfhonderd echt spannend. Maar alles viel samen, het was perfect."

Waar de plotselinge overwinning vandaan komt weet Hokse niet. "Ik heb veel getraind, maar niet meer dan normaal", lacht ze. "Ik voelde me goed en ik had goede benen, maar dit had ik niet verwacht. Met een medaille was ik al heel erg blij geweest."

Lees alles over het NK inline-skaten weg op onze speciale pagina.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan