Tickets
Shop
Nieuws 19 jun 2015

Team Haven Amsterdam legt Duitser Rijhnen vast

Felix Rijhnen zal komend seizoen als marathonschaatser actief zijn bij Team Haven Amsterdam/SKITS.

De Duitser die in 2014 nog Europees kampioen marathon op inline-skates werd, reed afgelopen seizoen op de Oostenrijkse Weissensee al enkele wedstrijden voor de Nederlandse ploeg. Dat beviel Rijhnen zo goed, dat hij nu echt werk wil maken van zijn schaatscarrière.

“Ik wil mij verbeteren in het marathonschaatsen, met in mijn achterhoofd dat de mass-start een onderdeel is op het WK en de Olympische Spelen”, laat de 24-jarige rijder in een persbericht van zijn nieuwe ploeg weten.

Ook ploegleider Casper Helling is content met het aantrekken van Rijhnen. “Felix is een oersterke rijder, die bruist van de ambitie. Dit liet hij vorig jaar al zien toen hij naar de Weissensee kwam. Niet gehinderd door enige natuurijservaring zat Felix in een volle finale wel mooi in de kont van de sprintkanonnen. Hij is heel gretig om een topper te worden. Dit is een echte winnaar.”

Behalve Rijhnen wordt de A-ploeg van Haven Amsterdam aangevuld met Christoffel Hendriks, die overkomt uit de eigen opleidingsploeg, waarvoor hij in de Eerste Divisie uitkwam. De ploeg, die met de komst van het tweetal rond is, bestaat verder uit Erik Valent, Johan Hendriks, Bart van der Vlugt en Jan Maarten Heideman.

Lees al het transfernieuws in ons speciale transferoverzicht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan