Tickets
Shop
Nieuws 15 jul 2014

Verweij voor twee jaar naar Corendon

Bijna anderhalf jaar nadat de twee met ruzie uit elkaar gingen, worden Koen Verweij en trainer Jan van Veen herenigd.

Foto : Neeke Smit

Bij Corendon deze keer, de ploeg die wil uitgroeien tot de beste van de wereld en daarbij de inbreng van wereldkampioen allround Verweij hard nodig heeft. De Alkmaarder rijdt de komende twee winters in het roodwit van de touroperator.

Natuurlijk werd er bij de presentatie van Verweij als nieuwste en belangrijkste aanwinst van schaatsteam Corendon nog even teruggeblikt naar de eindfase van het vorig schaatsseizoen, waarin Verweij en Van Veen met elkaar braken. Een verschil van inzicht heette het destijds, waardoor Verweij niet meeging naar Corendon, maar koos voor TVM.

Dat bleek slechts uitstel. Iets meer dan een jaar later hebben de twee elkaar weer gevonden, al liet Van Veen aanvankelijk nog blijken dat een hernieuwde samenwerking met Verweij wat hem betreft niet aan de orde was. "Maar een paar kopjes koffie zijn dan toch genoeg", gooide de trainer er een kwinkslag tegenaan. In twee weken tijd, en een paar gesprekken, was al het oud zeer uit de wereld en werd de weg vrijgemaakt voor de entree van Verweij bij Corendon.

Luchtig

Bij de presentatie van Verweij, in het hoofdkantoor van Corendon te Lijnden, werd er toch vooral wat luchtig gedaan over de tijd waarin schaatser en trainer gebrouilleerd waren. "Op het moment dat we eenmaal weer samen aan tafel zaten, waren we er ook heel snel uit", vertelde Van Veen. "Er is meteen een streep gezet onder het verleden."

Verweij vulde dat zelf aan. "We hebben altijd een goede band gehad en misschien ging het daarom vorig jaar ook zo fout. En we zijn allebei best koppig, maar niet haatdragend. Ik ben blij met deze stap. Blij met de samenwerking met Van Veen en blij met Corendon. Het voelt heel erg goed."

Die blijdschap voelde Van Veen ook. "Ik ben superblij met Koen. Hij kan samen met Jan Blokhuijsen een blok vormen voor het allrounden en de 1500 meter. Koen en ik voelen allebei dat het een must is dat je tegenwoordig blokken vormt door heel sterke schaatsers bij elkaar te zetten. Daar heb je meer dan één wereldtopper voor nodig en ik ben blij dat Koen aan boord is."

Zonneklaar

Grote initiator achter de komst van Verweij naar Corendon is Atilay Uslu geweest, de directeur van de touroperator. "Voor onze ploeg was Verweij de beste aanwinst die we ons konden bedenken. Hij heeft het in zich de nieuwe Sven Kramer te worden", vertelde Uslu. "Daarom was het voor mij zonneklaar dat ik hem erbij wilde hebben. Financieel was het geen probleem, maar de onvrede uit het verleden moest wel worden weggenomen. Ik heb gezegd dat ze maar moesten zorgen dat het voor elkaar kwam."

En zo kreeg Verweij uit handen van Uslu het pak van Corendon in de handen gedrukt. Directeur en schaatser delen de verwachting dat er mooie dingen kunnen voortkomen uit de samenwerking. "Ik wil bij Corendon mijn wereldtitel prolongeren en me nog verder ontwikkelen op de 1500 meter", liet Verweij weten.

Jan van Veen keek al verder dan het aanstaande seizoen. "Op de lange termijn moeten we hier de beste schaatsploeg van de wereld bouwen. Daar wordt nu al hard aan gewerkt en het aantrekken van Koen Verweij is een belangrijke stap in dat proces."

Opgelucht

Voor de Noord-Hollander komt de overeenkomst met Corendon op een mooi moment. De voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen is immers al in volle gang en Verweij werkte die vooralsnog alleen af. "Ik heb wat gewerkt met oude schema's van TVM, maar daarnaast ben je toch ook bezig met allerlei andere dingen die noodzakelijk zijn. Ik ben best opgelucht dat aan die periode een einde komt en ik me weer volledig op het schaatsen kan richten. Corendon is een prachtig team, waar we elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen."

De ploeg van Corendon werkt momenteel aan trainingskamp af in Valkenburg. Daar zakl Verweij zo snel mogelijk aansluiten bij de ploeg, die vervolgens nog twee shorttrackstages afwerkt en begin september vertrekt naar het Canarische eiland Tenerife voor een volgende trainingskamp.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan