Tickets
Shop
Nieuws 25 okt 2014

Wedstrijd eerste divisie gestaakt na ernstig ongeval

De KPN Marathon Cup in de Eerste Divisie is al na drie ronden gestopt na een ernstige val van Martin van de Pol. Het was de derde deelnemer die zaterdagavond werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook na een valpartij bij de dames moesten er twee schaatssters worden behandeld

Foto : Neeke Smit

De rijder uit het team van Mijnten liep daarbij naar het zich liet aanzien een slagaderlijke bloeding op in de knieholte van het rechterbeen. Van de Pol werd lang behandeld op het ijs, bijgestaan door zijn broer Peter van de Pol.

Nog voordat de schaatser werd afgevoerd per ambulance, werd al besloten de wedstrijd geen doorgang meer te laten vinden. Rijders en ploegleiders waren te zeer onder de indruk van het ongeval om de wedstrijd te hervatten.

Rond middernacht waren er nog geen verdere berichten over de situatie van Van de Pol.

Dames

Al vroeg in de dameswedstrijd schoven zeven rijdsters onderuit in de bocht. Vijf van hen konden de wedstrijd vervolgen, maar dat was niet het geval bij Jane Ravestein en Daniëlle Lissenberg.

Ravestein was er van de twee het ernstigst aan toe. De rijdster van Steigerplank.com lag lang op het ijs en werd uiteindelijk per brancard naar de kant gebracht. De schaatsster uit Oegstgeest werd daarna vervoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Daarbij bleek ze een scheurtje te hebben opgelopen in de voorste wervel.

’’Aanvankelijk was er in het ziekenhuis niet veel te zien, maar toen er nog eens beter werd gekeken, bleek dat de wervel horizontaal doormidden was. Dat was een stuk ernstiger dan het zich liet aanzien’’, vertelt ploegleider Barry de Jong. Ravestein is in ieder geval voor langere tijd uitgeschakeld. ’’Waarschijnlijk moet ze worden geopereerd.’’

Lissenberg had aanvankelijk niet eens in de gaten dat ze gewond was geraakt bij de valpartij. Toen ze alweer op de been was, bleek ze door een schaatsmes in haar oor te zijn gesneden. Flink bloedend werd ook Lissenberg afgevoerd. In het ziekenhuis waren er twaalf hechtingen nodig om de wond te dichten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan