Tickets
Shop
Nieuws 24 mei 2024

Gehard voor goud: biografie over de geweldige carrière van Irene Schouten

Gehard voor goud, de omschrijving van de carrière van Irene Schouten én de titel van haar eigen biografie. Daarin vertelt ze over wat ze heeft moeten overwinnen om de allerbeste te zijn en hoe ze haar eigen pad durfde te kiezen. In oktober komt het boek, geschreven door Robbert de Rijk, uit.

Foto : Vincent Riemersma

Via Instagram deelt Irene Schouten vrijdagmiddag dat in oktober haar boek verschijnt: “Een bijzonder traject waar ik onwijs trots op ben. Robbert de Rijk schrijft een pure inkijk in mijn leven, mega spannend en kwetsbaar.”

In het boek komen natuurlijk haar olympische titels aan bod, maar ook de weg ernaartoe verdient de nodige aandacht. Hoe ze haar eerste klapschaatsen verdiende met het pellen van tulpenbollen op het bedrijf van haar ouders bijvoorbeeld. Daarnaast vertelt de drievoudig kampioen dat ze vaak het advies van anderen in de wind heeft geslagen om het op haar manier te doen, via het marathonschaatsen en het skeeleren kon ze schitteren op de langebaan.

De biografie is geschreven door Robbert de Rijk, verslaggever bij de NOS van het schaatsen. Zelf leerde hij Schouten kennen toen beiden geselecteerd werden voor de regionale selectie van Noord-Holland – Utrecht. Zijn vrouw, Annouk de Rijk (voorheen Van der Weijden), stond met Schouten aan de start van de olympische mass start in 2018, waarop Schouten brons won. 

Eerder deze week werd al bekend dat Irene Schouten tijdens de Olympische Zomerspelen een rol zal spelen in de talkshow van Humberto Tan. Vanuit Parijs zal zij de Nederlandse olympiërs als verslaggeefster het vuur aan de schenen leggen. 

Het boek verschijnt pas in oktober, maar is hier alvast te bestellen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan