Tickets
Shop
Inlineskaten & Marathon 08 mei 2024

Crispijn Ariëns snel geopereerd aan gebroken scheenbeen

Aan het einde van de skeelertraining maandagochtend haakte Crispijn Ariëns zichzelf. Geen ongebruikelijke val voor een inlineskater, maar deze val had grote gevolgen: een gebroken scheenbeen. Door het adequate handelen van de ploeg kon Ariëns dinsdag al onder het mes.

Foto : Neeke Smit

Vanuit het ziekenhuisbed in Almere doet Ariëns op woensdagochtend zijn verhaal, in afwachting of hij later op de dag weer naar huis mag. “Ik was maandagavond aan het skeeleren met mijn ploeggenoot Marthijn Mulder op de baan in Heerde. Aan het eind van de training bleef ik met mijn rechterskeeler achter de linker haken. Op het Vesmaco schoot mijn skeeler scheef en daar ben ik overheen gevallen. Het was een pittige training, dus de vermoeidheid kan een rol gespeeld hebben”, analyseert Ariëns.

“Een inlineskater haakt zichzelf vaker en vangt zichzelf op of valt. Het gaat 99 keer goed en nu liep het slecht af. Ik had gelijk door dat het mis was en bleef liggen. Marthijn heeft de ambulance gebeld en mijn vrouw kwam snel, gelukkig is Heerde bij ons in de buurt”, vertelt Ariëns. De foto’s in het ziekenhuis wezen uit dat zijn scheenbeen gebroken was en er werd gelijk een spalk om gedaan.

Ondertussen startte zijn team Reggeborgh de zoektocht naar de juiste medische specialist om de marathonschaatser te helpen. En zo kon Ariëns een dag later al terecht in het Flevoziekenhuis in Almere. Daar werd tijdens een drie uur durende operatie alles in zijn scheenbeen recht gezet met een pin en twee schroeven. “Het is mijn geluk dat ik topsporter ben en mensen met de juiste connecties om mij heen heb. Ik ben heel dankbaar dat de ploeg zo snel gehandeld heeft. Het is mijn sport, mijn werk en mijn alles.”

Over de duur van zijn herstel praat Ariëns, die onder meer het ONK in Hallum moet missen, niet. De 35-jarige topsporter kijkt niet verder dan een week vooruit. Hij is realistisch en strijdvaardig. “Ik laat het op me afkomen. De ploeg is achter de schermen heel druk bezig met de chirurg. Er ligt al een schema klaar, maar dat hoef ik nog niet te weten. Hopelijk kan ik vandaag lekker naar huis. Eerst is het zaak om een beetje soepel te worden en dat de wonden herstellen. Mochten er geen complicaties optreden, verwacht ik volgende week weer op de Tacx te fietsen. Omdat er een pin in zit, kan er niets meer kapot gaan. Ik zie wel hoe het loopt. De chirurg was positief en ik heb er ook 100% vertrouwen in dat het helemaal goedkomt.”


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan