Tickets
Shop
Schaatsers op social 01 jul 2024

Schaatsers op social: TT, shorttrackmodellen en uitblinkerslunch

Kjeld Nuis is met Joy Beune en zijn zoontje naar de TT, de shorttrackers waren in het prachtige Bormio en twee schaatsers waren te gast bij de koning.

Foto : KNSB / Shapevisions

Veel liefhebbers konden hun hart ophalen bij de TT in Assen, ook enkele schaatsers waren van de partij.

 Bormio was de afgelopen weken de standplaats van de beste shorttrackers van ons land. 

Wie denkt dat de shorttrackers de hele dag warme pakken of lange jassen dragen, heeft het mis...

De langebaanschaatsers maken komende week hun rondes op wieltjes, maar zullen snel naar Inzell vertrekken voor de eerste meters op het ijs van dit seizoen. 

 Het biedt Patrick Roest nog even de mogelijkheid op de boerderij te werken.

Arianna Pruisscher was al in het buitenland te vinden voor een pittige trainingsstage. Zij beklom onder meer de Alpe d'Huez. 

Vorige week was een spannende voor de inlineskaters, want de EK selectie werd bekendgemaakt. Onder anderen de gebroeders Haasjes zullen in Oostende aan de start verschijnen. 

Over uitblinkers gesproken, Marijke Groenewoud (wereldkampioene ploegenachtervolging en Europees kampioene 3000 meter, massastart en ploegenachtervolging) en Joy Beune (wereldkampioene allround, 5000 meter en ploegenachtervolging) waren vorige week te gast bij de koning en koningin vanwege hun schaatsprestaties van afgelopen winter (beiden staan aan de rechterkant).

Hein Otterspeer gebruikt zijn platform niet alleen voor zijn schaatscarrière, ook als ambassadeur van de Nierstichting.

Sanneke de Neeling zet zich eveneens in voor een belangrijk doel. Voor haar master doet ze onderzoek naar bestraling bij kinderkanker. 

En nog meer bijzondere missies: de Belgische shorttrackers Tineke den Dulk en Ward Petre hebben de training basis militair afgerond.

Voor Benny Bruggemans is het het einde van een tijdperk, na 12 jaar neemt hij afscheid van het KTT Zuidwest. Komende jaren zal hij op het ijs staan als hoofdcoach ISU Center of Excellence Shorttrack. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan