Tickets
Shop
Kort door de bocht 17 jun 2024

Carl Verheijen chef de mission in Milaan, EK Kunstschaatsen naar Tallinn

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Ronald van Dam Fotografie Deventer

Carl Verheijen opnieuw chef de mission in Milaan
Sportkoepel NOC*NSF heeft Carl Verheijen opnieuw benoemd tot chef de mission voor TeamNL voor de Olympische Spelen van Milaan in 2026. De oud-schaatser had deze taak ook in 2022 toen de Nederlandse delegatie afreisde naar Beijing. Eerder leidde Verheijen TeamNL al tijdens de Jeugd Olympische Spelen in 2012 en 2016.

“Het klinkt cliché, maar natuurlijk is dit opnieuw een grote eer”, zegt Verheijen, die op de Spelen van Turijn brons won op de 10 kilometer en de ploegachtervolging. “Ik ben blij dat ik wederom het vertrouwen krijg om TeamNL te begeleiden, ditmaal richting Milano Cortina 2026. Het lijkt misschien nog ver weg, maar de voorbereidingen op de Winterspelen zijn al in volle gang.”

Directeur topsport André Cats is blij met het aanblijven van Verheijen. “Carl is voor ons een logische keuze voor het chefschap van de Olympische Winterspelen van 2026”, zegt Cats. “Hij heeft als schaatser zijn sporen in de sport verdiend. Daarnaast heeft hij tijdens de Spelen van Beijing aangetoond dat hij een uitstekende chef de mission is, ook onder uitdagende omstandigheden. We zijn blij om hem weer aan boord te hebben.”

EK Kunstschaatsen in 2025 naar Tallinn
De ISU heeft bekendgemaakt dat het EK Kunstschaatsen in 2025 gehouden wordt in Tallinn, de hoofdstad van Estland. In 2022 was deze plek ook al het decor van de Europese kampioenschappen. Het toernooi werd destijds gedomineerd door de Russen. Lindsay van Zundert eindigt op de 26ste plaats bij de vrouwen en haalde daarmee net niet de vrije kür. Het was tevens de editie dat de Vlaamse Loena Hendrickx haar doorbraak beleefde met brons bij de vrouwen. Die had ze overigens te danken aan de diskwalificatie van Kamila Valieva.

De mondiale schaatsbond heeft bovendien bevestigd dat de twee ISU Junior World Cups voor de shorttrackers de komende schaatsjaargang gehouden worden in Bormio. Afgelopen seizoen was Leeuwarden tot twee keer toe het toneel van de World Cups, de wereldbekerreeks was destijds nieuw voor de junioren. Er staan komend seizoen twee wereldbekers op het programma in plaats van de drie afgelopen seizoen. In 2025/2026 moeten het er weer drie worden, ook daarvoor zijn de locaties al bekend. De eerste twee worden dan verreden in Almaty, de laatste in de Verenigde Staten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan