Tickets
Shop
Kort door de bocht 08 jul 2024

Jesse Vollaard met A6 in Topdivisie, kalender kunstschaatsen bekend

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Neeke Smit

Jesse Vollaard toch in de Topdivisie
Jesse Vollaard debuteert komend seizoen in de Topdivisie bij Team A6.nl. De sterke Haarlemmer werd afgelopen januari Nederlands kampioen bij de neo-senioren, maar een overstap naar het hoogste niveau bleef uit. Vollaard was voornemens te trainen bij Port of Amsterdam/Skits en hoopte op een plek in één van de KNSB-vangnetteams. De KNSB liet daarop weten niet van plan zijn met dergelijke teams te komen, maar uiteindelijk kwam er toch een ploeg voor de 21-jarige: A6.nl/KMC.

“Na een artikel werd ik benaderd door de ploegleiding van A6.nl en ben ik op gesprek geweest”, zegt Vollaard. “Dat voelde meteen goed. Deze ploeg heeft ervaren mannen waar ik veel van kan leren.” Een punt van zorg was zijn achterstand qua training, maar inmiddels heeft Vollaard er alle vertrouwen in dat hij komend seizoen wekelijks mee kan draaien. “Het wordt sowieso een leerjaar, maar ik ben het afgelopen halfjaar blessurevrij gebleven en ben fitter dan ooit. Ik fiets veel meer waardoor het herstel ook beter is. Heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Vollaard rijdt komend seizoen onder meer met Peter Michael, Bart Mol en Miguel Bravo voor de ploeg van Henk Jan Meijer.

Kalender kunstschaatsen 2024/2025 bekend
De sectie Kunstschaatsen van de KNSB heeft afgelopen week een klap gegeven op de nationale kalender kunstschaatsen voor aankomend seizoen. De Challenge Cup / Nederlands kampioenschap is voor Nederland altijd een hoogtepunt op de kalender. Het toernooi in Tilburg wordt in het weekend van 13, 14, 15 en 16 februari. De Lumière Cup staat een week later op het programma in Eindhoven.

De ISU maakte eerder bekend dat het EK Kunstschaatsen verplaatst is naar Tallinn in Estland. Dit toernooi wordt gehouden van 27 januari tot en met 2 februari. Het WK wordt komend seizoen gehouden in de Verenigde Staten. Boston is van 24 tot en met 30 maart het decor van de mondiale eindstrijd.

Plan voor padelbaan op middenterrein skeelerbaan Heerenveen
Twee Heerenveense ondernemers hebben het plan om een padelbaan te bouwen op het middenterrein van de skeelerbaan in de Friese sporthoofdstad. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De skeelerpiste werd in 2016 aangelegd met de verwachting dat de sport binnen afzienbare tijd olympische zou worden. Dit is tot op heden echter niet het geval. Bovendien wordt de hal minder gebruikt dan aanvankelijk gehoopt, zegt directeur Janneke Hoitinga van Sportstad Heerenveen. De ondernemers achter de padelbaan hopen in oktober te kunnen starten met de verhuur van de faciliteiten op het middenterrein. Welke gevolgen dat heeft voor het skeeleren in Heerenveen is op dit moment onbekend.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan