Tickets
Shop
Nieuws 19 jan 2024

Prestaties Jenning de Boo en Tim Prins beloond met contractverlenging

Jenning de Boo heeft enorme sprongen gemaakt dit seizoen bij Team Reggeborgh. Reden voor zowel de tweevoudig Nederlands kampioen als de staf van het team om zijn contract te verlengen tot en met de Spelen van Milaan in 2026. Ook ploeggenoot Tim Prins blijft langer verbonden aan de formatie.

De Boo heeft, net als de afgelopen weken, alleen maar lovende woorden voor Reggeborgh: “Het voelt enorm vertrouwd. Ik heb een superleuk team om me heen met goede coaches. De samenwerking is heel goed. Ik had het me niet beter kunnen wensen”, zegt De Boo vanuit Salt Lake City, waar het team zich voorbereid op de World Cup van volgend weekend. Hoewel de Groninger al tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi (WCKT) verbaasde door zich bij de top-5 te scharen, liet hij zich pas echt gelden tijdens het Daikin NK Afstanden, waar hij het goud pakte op de 500 en 1000 meter, en het EK Afstanden, toen hij de Europese titel 500 meter veroverde. 

In zijn schaduw stelt ook Tim Prins niet teleur. Net als De Boo rijdt hij voor het eerste jaar bij de senioren. Met een sterk optreden versloeg het 20-jarige talent de gehele Nederlandse sprinttop op de 1000 meter tijdens het WCKT. Op het NK pakte hij zilver op die afstand, tijdens het EK brons. “Het voelt erg goed voor mij om nu te verlengen. Daar spreekt vertrouwen van Reggeborgh uit”, vertelt Prins. “Ik heb altijd een beeld gehad van hoe het leven als profschaatser eruit zou zien en dat is bij Team Reggeborgh meer dan uitgekomen. De samenwerking met teamgenoten en staf vind ik belangrijk en die is erg goed. Voor mij is dit dan ook de enige juiste vervolgstap.”

Tijmen Snel langer verbonden aan Jumbo-Visma
Ook contractnieuws bij Jumbo-Visma: Tijmen Snel blijft langer onder Jac Orie schaatsen. De 26-jarige sprinter is bezig aan zijn vijfde jaar bij het team. “Er heerst een goede sfeer en er wordt hard getraind. In mijn ogen is dat een belangrijke basis om te presteren. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren gemerkt dat de werkwijze van Jac goed bij me past. Hij is rationeel en op de cijfertjes gericht. Dat vind ik prettig. Jac en ik zien dat de rek er nog niet uit is.”

Snel plaatste zich aan het begin van het seizoen voor de World Cups, maar heeft helaas geen plek afgedwongen in de WK-selectie. “Het niveau in Nederland is zo ontzettend hoog dat het moeilijk is om je ertussen te rijden. Desalniettemin kan ik tevreden zijn met wat ik tot nu toe heb laten zien. Het probleem bij mij was vaak: als ik echt moest pieken, piekte ik wel, maar daaromheen was mijn niveau wat minder. Ik heb nu het idee dat ik in de breedte beter presteer."


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan