Tickets
Shop
Langebaan 28 jan 2024

Geplaagde Jutta Leerdam tegen Miho Takagi op tweede 1000 meter

Ondanks haar enkelblessure gaat Jutta Leerdam zondag wel de tweede 1000 meter van het World Cup-weekend in Salt Lake City rijden. Leerdam was vrijdag verslagen toen ze een mislukte rit reed, maar gaat het toch proberen. Ze komt in de achtste rit in actie tegen Miho Takagi, de winnares van afgelopen vrijdag.

Foto : International Skating Union (ISU)

Antoinette Rijpma-de Jong spoelde de kater van een mindere 1000 meter gisteren weg met zilver op de 1500 meter en gaat het op de kilometer opnemen tegen Ayano Sato (rit 7). Femke Kok moet eerder aan de bak, zij start in de vijfde rit tegen Rio Yamada. 

Bij de mannen mogen promovendi Joep Wennemars en Kai Verbij het bal aftrappen. De winnaar van de B-groep afgelopen vrijdag start tegen zijn ervaren teamgenoot in de openingsrit. Jenning de Boo treft daarna in de vierde rit de geblokte Japanner Tatsuya Shinhama, Tim Prins gaat in de zesde rit van start tegen Marten Liiv. 

Kjeld Nuis bleef zaterdag tijdens de 1500 meter aan de kant nadat hij in Salt Lake City ziek werd. De routinier van Reggeborgh staat voorlopig wel op de startlijst van zondag. Hij is in de laatste race gekoppeld aan Taiyo Nonomura. 

Wereldrecordhouder Jordan Stolz rijdt al in de achtste rit en de Amerikaan moet snel daarna alweer aan de bak op de 5 kilometer. Daar treft hij in de openingsrit Marcel Bosker. Jesse Speijers rijdt meteen daarna tegen Riku Tsuchiya. 

Patrick Roest is in de slotrit gekoppeld aan Davide Ghiotto. Die twee zijn verwikkeld in een aardige strijd om de eindzege in het wereldbekerklassement op de lange afstanden. De Italiaan staat momenteel aan de leiding (216 punten), maar het verschil met de man uit Lekkerkerk is minimaal (214 punten). 

Bekijk hier de volledige loting voor de derde dag. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan