Tickets
Shop
Marathon 21 feb 2024

Tom den Heijer kiest voor 'tussenjaar' bij Okay-Interfarms

De B-ploeg van Okay-Interfarms krijgt er volgend seizoen een snelle man bij. Net gearriveerd in Luleå is Tom den Heijer van SportschaletViehhofen.at een contract overeengekomen met teammanager Edward van Dijk. “Tom doet nu een stap terug om er in het seizoen 2025-’26 misschien wel weer twee vooruit te zetten”, zijn de begeleidende woorden bij de opmerkelijke transfer.

Foto : Timsimaging

De 24-jarige Gouwenaar maakt immers al vier seizoen deel uit van het peloton in de Topdivisie. Hij eindigde intussen een keer of acht in de top-10 van de Daikin Marathon Cup. Deze jaargang kende Den Heijer echter de nodige fysieke problemen in de aanloop naar de competitie en ook de eerste maanden sinds de start in Groningen. In slechts tien marathons haalde hij de eindstreep. Een goed gesprek met de leiding van Okay was voldoende om de samenwerking te bekrachtigen.

“Een jaartje in de B’s kan geen kwaad voor Tom. Hij heeft veel moeilijkheden gekend.Ik denk dat we met onze staf in staat zijn hem weer terug te krijgen op z’n oude niveau, en wie weet wat er dan mogelijk is”, zegt Van Dijk, die niet uitsluit dat er in de toekomst een plek beschikbaar komt in de hoofdmacht. “Op dit moment zit die ploeg echter vol, en Tom heeft daar ook geen moeite mee.”

“Ik ben erg blij met de overgang, na een periode van onzekerheid”, verklaart Den Heijer, nieuwe ploegmaat van Ids Bouma die overstapt van Royal A-ware. “Woensdagmorgen heb ik een goed gesprek gehad waarin me snel duidelijk werd hoe de manier van werken training-technisch is bij Okay-Interfarms. Ik krijg straks de kans om met snelle A-rijders te trainen op het ijs van Thialf waar zij trainen. Ik moet nog even kijken of ik naar Heerenveen verhuis; dat heeft te maken met de plaats waar ik werk kan vinden, zodra ik mijn schoolopleiding heb afgerond.”

Martin van de Pol: nieuw gezicht in de staf van Bouwselect/ De Haan Westerhoff. | Foto : Timsimaging

* Het team van Bouwselect/ De Haan Westerhoff, dat ploegleider Anton Ketellapper ziet vertrekken wegens tijdgebrek, heeft in Martin van de Pol een vervanger gevonden. Die komt over van Van Ramshorst Renault. Van de Pol verblijft momenteel in Namibië voor een hoogtestage, ter voorbereiding op de het WK baanwielrennen in Rio de Janeiro (eind maart) en de Paralympics van komende zomer in Parijs waar hij mogelijk deelneemt als wielrenner. Bij de formatie van nationaal marathonkampioen op kunstijs Luc ter Haar zal hij zich ook toeleggen op de training van de rijders.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan