Tickets
Shop
Langebaan 15 feb 2024

Nederland-Canada op 3 kilometer, Patrick Roest tegen Michele Malfatti

Marijke Groenewoud en Irene Schouten treffen op de eerste dag van het WK Afstanden in Calgary rijdsters uit het thuisland. Patrick Roest neemt het op zijn beurt op tegen Michele Malfatti.

Foto : Soenar Chamid

Het openingsnummer van het WK Afstanden is donderdag de 3 kilometer met namens Nederland drie rijdsters van de Albert Heijn Zaanlander-formatie. Elisa Dul opent het bal in de vijfde rit tegen de Chinese Binyu Yang. De favorieten komen vanaf rit acht in actie: titelverdedigster Ragne Wiklund rijdt tegen Martina Sablikova. Beide topvrouwen van Nederland treffen daarna Canadese rijdsters: Marijke Groenewoud tegen Ivanie Blondin en de tegenstander van Irene Schouten luister naar de naam Valerie Maltais.

Bij het een-na-langste nummer bij de mannen moet Marcel Bosker al in de eerste rit aan de bak tegen Jordan Belchos. Chris Huizinga treft vervolgens Timothy Loubineaud in de derde rit. Sander Eitrem komt als eerste van de favorieten in actie in de zevende rit, hij is gekoppeld aan Seitaro Ichinohe. Davide Ghiotto rijdt vervolgens tegen Ted-Jan Bloemen met het duel Patrick Roest - Michele Malfatti in de voorlaatste rit. Hallgeir Engebraten en Bart Swings starten in de laatste rit.

Ook op het programma donderdag staat de teamsprint. De Nederlandse vrouwen rijden in de derde rit tegen Polen. De mannen komen daarna als eerste in actie, zij treffen Zuid-Korea.

Bekijk hier de volledige loting van de eerste WK-dag. Alle informatie over het toernooi staat hier.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan