Tickets
Shop
Kort door de bocht 17 feb 2024

Diniz en Otterspeer snelsten bij testwedstrijd, brons voor Deltrap bij Junior World Cup

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Sebas Diniz en Hein Otterspeer snelsten bij testwedstrijd
De Nederlandse schaatsers in Calgary zullen zich na het WK moeten haasten naar huis, want volgend weekend staat het Daikin NK Allround en Sprint op het programma, waar tickets voor het WK op het spel staan. De rijders die zich niet geplaatst hebben voor het WK Afstanden zijn in Thialf licht in het voordeel, zij kunnen zonder jetlag toeleven naar het toernooi. Ter voorbereiding reed een deel van de deelnemers zaterdagavond een trainingswedstrijd in Heerenveen, waar geen schrikbarende tijden werden neergezet. 

Op de 500 meter was Sebas Diniz de enige die onder de 35 seconden dook (34,99). Kai Verbij zette 35,09 op de klokken, zijn ploeggenoot Thomas Krol finishte in 35,43. Stijn van de Bunt verbeterde zijn pr op de drie kilometer met bijna drie seconden, hij schaatste naar 3.44,27 en was daarmee de snelste man. Op de kilometer was Hein Otterspeer veruit de beste, hij noteerde 1.08,42 voor Louis Hollaar (1.10,00) en Mats Siemons (1.10,09). Pien Hersman was de rapste vrouw in 1.18,79, nadat ze eerder al 38,53 had gereden op de 500 meter. Maud Lugters was op de kortste afstand de snelste (38,34). Alle uitslagen zijn terug te vinden op schaatsen.nl/uitslagen

Zoë Deltrap wint brons tijdens Junioren World Cup
Terwijl haar teamgenoten van TeamNL in Gdansk over het ijs glijden voor de afsluitende World Cup bij de senioren, meet de 18-jarige Zoë Deltrap zich met de juniorentop in Heerenveen. Tijdens de derde Junior World Cup plaatste ze zich als eerste van haar halve finale voor de eindstrijd van de 1500 meter. In de finale moest ze haar meerdere erkennen in Sumin Yu en Songmi Oh. Een knappe prestatie, want de Koreaanse vrouwen stonden al meerdere malen dit seizoen op het podium, voor Deltrap is het de eerste race na een blessure.

De andere Nederlandse op de 1500 meter, Bibi Arts en Kiek Straathof, waren veroordeeld tot de B-finale, net als Leon Visser op de 1000 meter. Aan het eind van de zaterdagmiddag kwalificeerde zowel de mixed relay als de vrouwenrelay zich voor de finale, de mannen verschijnen zondag in de B-finale. Alle uitslagen en het programma van zondag zijn hier te vinden. 

Aan het begin van dit seizoen ontving ze de prijs van grootste talent, daarna verscheen ze weinig op het ijs. In Heerenveen bekroonde ze haar terugkeer met brons.

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan