Tickets
Shop
Langebaan 13 feb 2024

Dai Dai N'tab ontbreekt op Daikin NK Sprint

De 29-jarige schaatser heeft zich niet gekwalificeerd voor het titeltoernooi en maakt daardoor ook geen kans meer op het WK Allround en Sprint in Inzell.

Foto : Soenar Chamid

Terwijl de internationale schaatstop zich in Calgary voorbereidt op het WK Afstanden, maken de overgebleven rijders in Nederland zich op voor het Daikin NK Allround en Sprint van 24 en 25 februari. Dai Dai N'tab zal daar ontbreken, hij heeft zich niet gekwalificeerd. De selectieprocedure vertelt dat de deelnemers van het EK Sprint 2023, de beste rijders van het NK Sprint datzelfde jaar samen met de World Cup-rijders over 500 en 1000 meter zich automatisch plaatsen voor het NK Sprint van eind februari. Ook twee junioren worden aangewezen voor de titelstrijd.

Mocht een schaatser niet voldoen aan voorgaande eisen, kan die zich alsnog kwalificeren via de Utrecht City Bokaal. N'tab deed mee aan die bepalende Holland Cup, maar moest na de eerste 500 meter - waarop hij tweede werd - afhaken vanwege problemen met zijn rug. Het is de zoveelste tegenslag dit seizoen voor de nationaal kampioen Sprint van 2018. Hij miste aan het begin van het seizoen de World Cups en wist zich eind december niet te herpakken tijdens het Daikin NK Afstanden. 

Alle deelnemers aan het toernooi zijn te vinden op schaatsen.nl/DaikinNKAllroundSprint.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan