Tickets
Shop
Kort door de bocht 14 apr 2024

Berber Vonk pakt brons op eerste World Skate Marathon Tour

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Eigen foto

Berber Vonk pakt brons op eerste World Skate Marathon Tour
Shanghai was zondag het toneel voor de allereerste World Skate Marathon. De competitie van drie wedstrijden - ook Pescara (21 september, tijdens het WK) en Havana (10 november) organiseren een race - is voor de sporters niet alleen aantrekkelijk vanwege de koersen, het prijzengeld van in totaal 200.000 dollar is voor de inliners eveneens een mooie stimulans. Namens Nederland deden Lianne van Loon (Double FF) en Berber Vonk (SPSPSK World Team) met hun teams mee in China. In de lange sprint kwam Vonk tekort voor de eerste plaats, maar ze finishte knap als derde in de regenachtige miljoenenstad. Namens Arena Geisingen was de winst voor de Ecuadoriaanse Gabriela Vargas, de tweede plek was voor de Franse Marie Dupuy. 

Bij de mannen was de Belg Bart Swings, die eerder naar China was afgereisd om clinics te geven aan scholieren, de beste. Hij zal de volgende race de groene leiderstrui mogen dragen. Achter hem eindigden de Mexicaanse Mike Paez en de Spaanse Francisco Jose Peula als tweede en derde. 

Bekijk hier de individuele uitslagen en het teamklassement

Sofie Karoline Haugen stopt
Na het vertrek van Sverre Lunde Pedersen en Havard Lorentzen zijn de Noren nog een vast lid van de nationale selectie kwijt: Sofie Karoline Haugen. De 28-jarige schaatsster laat via Instagram weten dat ze haar schaatscarrière beëindigt. De 25 jaar op de ijsbaan hebben haar gevormd als mens en ze bedankt dan ook iedereen die haar in die periode heeft bijgestaan. Op het afgelopen WK Afstanden was de elfde plek op de 5000 meter haar beste prestatie. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan