Tickets
Shop
Langebaan 12 apr 2024

Jumbo-Visma haalt Belgische Mathias Vosté binnen

Een opvallende transfer in de langebaanwereld: Mathias Vosté verruilt Team Novus voor Jumbo-Visma. De 29-jarige sprinter heeft een contract voor twee jaar getekend.

Foto : Jumbo-Visma

De Belg verbeterde afgelopen winter de nationale records op de 500 meter (naar 34,92) en de 1000 meter (naar 1.07,46) en heeft daarmee een plekje verdiend bij een van de grote teams in Nederland. “Dit is een heel mooie verrassing”, vertelt Vosté. “Als buitenlander is het niet makkelijk om in een commerciële ploeg terecht te komen. Zeker als je uit een schaatsland als België komt, is het voor weinigen weggelegd. Ik ben blij dat ik een van die gelukkigen ben.”

De kracht van Vosté ligt op de 1000 meter, de afstand waarop hij tweemaal tweede werd tijdens het WK Sprint. Ook pakte hij een vierde plek op die afstand in de World Cup. Na zijn avontuur bij Team Novus kijkt hij ernaar uit om met veel teamgenoten op het ijs te staan. “De afgelopen jaren trainde ik regelmatig alleen en moest ik de kar meestal zelf trekken. Bij Jumbo-Visma zijn we allemaal gelijkwaardig en trekken we elkaar naar een hoger niveau door elke dag samen te trainen. Dat is iets wat ik de afgelopen jaren gemist heb.”

Zijn nieuwe coach Jac Orie legt uit waarom de keuze op de Belg viel: "Mathias heeft het afgelopen seizoen laten zien dat hij tot de absolute top op de 1000 meter behoort. Zeker in het tweede deel van het seizoen reed hij heel knappe races. Als je in zo'n korte tijd naar dit niveau kunt toegroeien, ben ik ervan overtuigd dat er nog veel meer in zit. Al met al past hij perfect in onze sprinttrein", aldus Orie.

Eerder voegde Isabel Grevelt zich bij de ploeg, terwijl onder anderen Antoinette Rijpma - de Jong en Jorrit Bergsma Jumbo-Visma verlieten. Jutta Leerdam heeft nog geen uitsluitsel gegeven over haar toekomst. 

De volledige stand van zaken vind je in het transferoverzicht.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan