Tickets
Shop
Nieuws 05 apr 2024

Isabel Grevelt heeft getekend bij Jumbo-Visma

De nationaal kampioene sprint zal tot aan de Spelen van Milaan in het geel-zwart rijden. Grevelt wordt bij Jumbo-Visma ploeggenote van Jutta Leerdam, mits de sprintster haar contract verlengt bij de formatie van Jac Orie.

Foto : Jumbo-Visma

De 21-jarige schaatsster is trots op de overstap: "Na een mooie en leerzame periode bij Gewest Fryslân is het tijd om mijn vleugels uit te slaan. Als jong meisje droom je ervan om ooit voor zo’n grote ploeg te schaatsen. Dat die droom nu werkelijkheid wordt, vind ik vet."

Grevelt had na haar Nederlandse titel op het Daikin NK Sprint al aangekondigd naar een commerciële ploeg te willen, een keuze die ze een jaar geleden bewust had uitgesteld. De Noord-Hollandse gaf aan dat ze veel geleerd had over zichzelf in de twee jaren bij het Gewest, een stukje zelfstandigheid had ontwikkeld en klaar was voor de volgende stap. 

"Uit het gesprek met Jac sprak enorm veel vertrouwen, waardoor ik gelijk vanaf het begin een goed gevoel kreeg bij de ploeg. De ambitie en filosofie van het team spreken mij aan. Alles ademt hier topsport. Alle faciliteiten worden geboden om het maximale uit jezelf te halen. Op die manier kan ik volledig gefocust zijn op het schaatsen en hoef ik me niet druk te maken om randzaken. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen."

"Ik kijk met een goed gevoel terug op de winter", vervolgt Grevelt, doelend op haar nationale titel, haar bronzen medaille op het NK 1000 meter en haar zesde plek op het WK. "Natuurlijk baalde ik even toen ik de eerste World Cups misliep, maar ik heb mezelf daarna op de juiste manier weten terug te knokken. Het toont aan dat ik over mentale veerkracht beschik. Daarnaast ben ik trots dat ik na een spannende strijd de nationale sprinttitel op mijn naam schreef en dat ik mezelf op eigen kracht heb weten te plaatsen voor alle grote toernooien."

Eerder vertrokken Antoinette Rijpma - de Jong (Reggeborgh) en Merel Conijn (Albert Heijn Zaanlander) bij Jumbo-Visma en nam de ploeg afscheid Reina Anema. Grevelt is nu de enige vrouw die onder contract staat bij het team. Jutta Leerdam is in gesprek met Sven Kramer en Jac Orie over de verlenging van haar contract, die op 1 april afliep.

Alle langebaantransfers van dit voorjaar vind je in het transferoverzicht


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan