Tickets
Shop
Nieuws 21 sep 2023

Voorlopig nog geen competitie voor shorttracker Sven Roes

Sven Roes doet niet mee aan het Daikin NK Shorttrack, komend weekend in Leeuwarden, en de Dutch Open Shorttrack, volgende week in Heerenveen. De 23-jarige Fries werd bijna een jaar geleden aan zijn heup geopereerd en is na een lange herstelperiode alweer enkele maanden volop in training. Momenteel heeft Roes echter een kleine terugval in het revalidatieproces waardoor het niet verstandig is om nu al aan wedstrijden mee te doen.

Foto : KNSB - Shapevisions

Roes: “Waarschijnlijk ben ik de laatste weken net iets te gretig geweest op de trainingen. Balen natuurlijk, maar ik moet me neerleggen bij het advies van de medische staf. Het seizoen is nog lang en voor alle NTS-rijders is het WK in maart in Ahoy het hoogtepunt waar we naartoe werken. Met dat grote doel voor ogen moet ik nu even pas op de plaats maken.”

Roes maakte deel uit van de Nederlandse relayploeg die op het WK in 2022 een zilveren medaille won en was eerder dat jaar ook op de Olympische Spelen van Beijing actief. Op 23 mei van dit jaar (foto boven) mocht hij voor het eerst na zijn lange revalidatie weer het ijs op. 

Hopelijk zien we Roes snel terug! Wil jij wel de andere shorttracks zien en aanmoedigen, koop dat hier je tickets voor het Daikin NK Shorttrack. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan