Tickets
Shop
Kort door de bocht 14 sep 2023

Mitsubishi Motors nieuwe mobiliteitspartner KNSB

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : KNSB / Vincent Riemersma

Mitsubishi Motors nieuwe mobiliteitspartner van de KNSB
Mitsubishi Motors is de komende drie jaar de officiële mobiliteitspartner van de KNSB. Onder anderen de shorttrackers van TeamNL rijden vanaf 1 oktober in auto’s van het befaamde Japanse merk. Mitsubishi Motors ondersteunt het team in aanloop naar het WK Shorttrack, dat komend seizoen zal plaatsvinden in Rotterdam. Het merk zal zich daar ook presenteren als mobiliteitspartner van de KNSB.

Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB, is blij met de nieuwe samenwerking: “De ambities van TeamNL Shorttrack en Mitsubishi Motors passen goed bij elkaar en het binden van een mobiliteitspartner stond hoog op onze prioriteitenlijst. Het maximaal faciliteren van TeamNL Shorttrack ligt daaraan ten grondslag. Samen met de steun van onze partners Daikin, ODIDO, Nederlandse Loterij, Holland & Barrett en Fila stellen we alles in het werk om TeamNL te ontzorgen en te faciliteren. Met Mitsubishi Motors als Mobiliteitspartner is dit plaatje nu compleet.”

Roland van Banning, Managing Director van Mitsubishi Motor Nederland: “Deze duurzame samenwerking sluit naadloos aan bij onze merkbelofte ‘Drive your Ambition’ en onderschrijft onze ambities voor de komende jaren die wij met de recente introductie van 8 jaar garantie extra hebben benadrukt. Wij zijn verheugd als mobiliteitspartner samen met ons netwerk bij te dragen aan het verder uitbouwen van de sportieve successen van TeamNL Shorttrack.”

Organisatie De Zilveren Bal verliest twee aanjagers
Karsten van Zeijl en Ranco van Bergeijk stoppen met de organisatie van de De Zilveren Bal in Leeuwarden. Van Zeijl is mede-oprichter van het jaarlijkse sprintfestijn in de Elfstedenhal, Van Bergeijk was sinds het prille begin betrokken bij de organisatie.

Na zeven succesvolle edities hebben de mannen besloten de focus elders te leggen. “We zijn enorm trots op wat we in zeven edities met elkaar hebben opgebouwd”, laten ze weten. "Nu is het tijd voor wat anders, want een evenement als De Zilveren Bal doe je er niet zomaar even bij. Het is tijd voor nieuwe dingen."

Het wegvallen van de twee aanjagers betekent niet het einde van het evenement. Stichting De Zilveren Bal heeft de ambitie het toernooi de komende jaren door te zetten. Momenteel werkt men aan een nieuwe invulling van het projectteam. Voor de editie van 2024 is Jordan Stolz reeds vastgelegd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan