Tickets
Shop
Schaatsers op social 23 okt 2023

Schaatsers op social: Geluk, liefde en een val op het ijs

De marathonschaatsers mochten eindelijk los, de shorttrackers pakten de eerste internationale medailles en een huwelijk op het ijs?!

Foto : Neeke Smit

Veel blije gezichten in Kardinge zaterdag, de winter is eindelijk begonnen voor de marathonschaatsers. 


En als je dan te horen krijgt dat je de sprint gewonnen hebt en de eerste leider van de Daikin Marathon Cup bent, is dat een feestje waard.

In Groningen werd stilgestaan bij het afgelopen marathon- en inlineskateseizoen. Harm Visser en Esther Kiel zijn verkozen tot marathonschaatsers van het seizoen 2022-2023, Kevin van der Horst en Lianne van Loon mogen zich de beste inlineskaters van 2023 noemen. 

Ook het internationale shorttrackseizoen werd afgetrapt. Xandra Velzeboer en Selma Poutsma schoten letterlijk uit de startblokken en pakten daarmee beiden een medaille op de 500 meter. 

De langebaanschaatsers mogen nog even geduld hebben, na alle trainingskampen, test- en kwalificatiewedstrijden begint vrijdag het echte werk: het World Cup Kwalificatietoernooi

Hopelijk geldt voor Cornelius Kersten dat een slechte generale leidt tot een goede winter (swipe om erachter te komen waarom). 

Antoinette Rijpma - de Jong zocht de ontspanning op en bracht een bezoek aan Indoor Friesland.

Schaatsbanen zijn bij de uitstek de plek waar schaatsers hoogte- en dieptepunten beleven. Dit echtpaar is daar het perfecte voorbeeld van.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan