Tickets
Shop
Kort door de bocht 02 jun 2023

Irene Schouten doet mee aan NK wielrennen

Rubriek van wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : LdK

Irene Schouten doet mee aan NK wielrennen
Drievoudig olympisch kampioene Irene Schouten is een van de deelneemsters aan het Nederlands kampioenschap wielrennen voor de elitevrouwen met contract. De titelstrijd heeft op zaterdag 24 juni plaats in Zuid-Limburg, waar een ruim 151 kilometer lang parcours is uitgetekend met start in Valkenburg en de finish op het Watersley Sports & Talentpark in Sittard.

De Noord-Hollandse ster van Team Albert Heijn Zaanlander dook onlangs op in het criterium van Lekkerkerk dat ze op haar naam bracht door de sprint van de kopgroep te winnen. Ze versloeg onder anderen oud-marathonrijdsters Quinty Ton en Loes Adegeest, beiden vorige maand actief in de Ronde van Spanje.

Op tweede pinksterdag zegevierde Schouten in de Ronde van in 't Veld. Overigens is ze al bekend met een NK voor de profs: in 2019 eindigde ze als zeventiende in Ede, op 2.38 minuten van kampioene Lorena Wiebes, de huidige nummer twee op de wereldranglijst.

Aan het NK voor vrouwen zonder contract doet Eline Jansen mee. De rijdster van Van Ramshorst Renault die het langebaanschaatsen combineert met marathons, komt gedurende de zomermaanden uit voor het clubteam van Wielervereniging Schijndel. Namens die ploeg behaalde ze in twee Tsjechische etappekoersen aardige eindklasseringen (11e en 17e).

Isabella Smit zegt kunstrijden vaarwel
De 18-jarige Isabella Smit is kunstrijdster af, zo vertelt ze op Instagram. "Na 12 heel mooie jaren heb ik besloten om te stoppen met schaatsen. Het schaatsen zal altijd een plekje in mijn hart hebben en ik zal het enorm gaan missen, maar aan al het moois komt een einde." Ze bedankt alle mensen om haar heen en zegt dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. De reden van haar afscheid houdt ze voor zich. Afgelopen jaar nam de pupil van Jorik Hendrickx nog deel aan de Junior Grand Prix, waar ze haar persoonlijke records verbrak en als zeventiende eindigde. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan