Tickets
Shop
Kort door de bocht 28 jan 2023

Scheperkamp, Leerdam en Bergsma besten tijdens generale repetitie

Rubriek van nieuws en wetenswaardigheden uit de (inter)nationale schaats-, en skeelerwereld: het overzicht van de voorbije dagen.

Foto : Soenar Chamid

Merijn Scheperkamp, Jutta Leerdam en Jorrit Bergsma besten tijdens testwedstrijd
Op zaterdagmiddag verzamelden de Nederlandse langebaanschaatsers zich in Thialf voor de generale repetitie voor het Daikin NK Afstanden. De 500 meters werden gewonnen de Europees kampioenen Sprint. Merijn Scheperkamp was de enige die onder de 35 seconden kon blijven (34,89). Jutta Leerdam (37,78) was nipt sneller dan Michelle de Jong (37,79) en Femke Kok (37,83). Voor Isabel Grevelt (37,87) en Antoinette Rijpma – de Jong (38,38) is de kortste afstand niet de favoriete, maar met een persoonlijk record lieten ze wel zien klaar te zijn voor het Daikin NK Afstanden.

In het wisselvallige debuutseizoen bij Jumbo-Visma liet Jorrit Bergsma zien dat hij de stijgende lijn te pakken heeft. Hij was de snelste op de 3000 meter (3.41,35), voor zijn ploeggenoten Beau Snellink (3.41,61) en Kars Jansman (3.42,14). Sanne in ’t Hof was de beste vrouw (4.03,66). Thomas Krol (1.08,66) en Marijke Groenewoud (1.15,74) kozen als één van de weinigen voor de 1000 meter.

Benieuwd naar alle uitslagen? Klik dan hier.

Kan Jorrit Bergsma ook Patrick Roest verslaan? | Foto : Soenar Chamid

Vierde plek beste resultaat op WK Junioren Shorttrack
Op de eerste finaledag van het WK Junioren Shorttrack in het Duitse Dresden heeft de Nederlandse brigade geen beslag kunnen leggen op eremetaal. Zoë Deltrap kwam het dichtste in de buurt, zij eindigde de 1500 meter als vierde. Op diezelfde afstand won Angel Daleman de B-finale, goed voor plek acht. De shorttrackster van WADRO KTT Noord had veel snelheid in de benen op de 500 meter, maar liep daar tegen een diskwalificatie aan in de halve finale. Lotte Donderwinkel, Diede van Oorschoet, Daleman en Deltrap waren de snelste in de halve eindstrijd van de relay, de finale staat op zondag gepland.

De mannen kwamen niet in de buurt van het eremetaal, de twaalfde plek van Ted Dalrymple op de 1500 meter was het beste resultaat. Zondag verschijnen de Nederlandse shorttrackers nog aan de start van de 1000 meter en de relayfinale vrouwen.

Zoë Deltrap verlaat als vierde de bocht, de Koreaanse Gilli Kim stevent als winnares op de finish af. | Foto : ISU

Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan