Tickets
Shop
Schaatsers op social 16 jan 2023

Schaatsers op social: goud, Snollebollekes en basketballen

Wat hebben de schaatsers en inlineskaters de afgelopen week beleefd? In 'schaatsers op social' blikken wij terug op wat er zoal gedeeld is.

Foto : Shapevisions - KNSB

Wow, wat een weekend van TeamNL. Met liefst tien medailles, waarvan zes goud, keerde de Nederlandse shorttrackers terug vanuit Gdansk. 

Al was het een wonder dat Jens van 't Wout bleef staan op de mixed relay na een klap op zijn neus van de Italiaan Pietro Sighel, die vervolgens net ontweken werd door de Nederlander. 

Dichterbij huis haalde kunstrijdster Julia van Dijk de hoogste score bij de derde KNSB Cup A in de categorie Junioren. 

Tilburg was het toneel voor de Marathon Cup, waar van tevoren nog even goed gedronken werd...

... zodat er tijdens de wedstrijd op muziek van de Snollebollekes gereden kon worden. Ineke Dedden was de beste feestganger. Haar ploeggenote Merel Bosma was zo blij met het optreden (en de winst) dat ze Dedden in de reacties uitnodigde voor de carnaval. 

In het Amerikaanse Lake Placid zijn de University Winter Games gestart, voorheen de Winteruniversiade. Vlaggendraagster Ju-Lin de Visser is al in actie gekomen, zij werd elfde op de 1000 meter bij het langebaanschaatsen. De shorttrackers beginnen donderdag aan hun toernooi.

Voor veel sporters breekt een periode van trainen aan. De shorttrackers zijn naar Tenerife vertrokken om in de zon aan hun vorm te werken, de langebaanteams van Reggeborgh en Jumbo-Visma werken in het prachtige Collabo hun trainingen af...


Al blijkt dat basketballen best lastig onder de winterse omstandigheden.

Ted-Jan Bloemen heeft met de Canadese selectie gefietst in de bergen...

En Jelmar Hempenius? Die moest het doen met typisch Nederlands weer.

De kunstschaatsers uit Haarlem hebben hun versie van het nummer Dynamite voor Join the Ice Dance ingestuurd. Doet jouw vereniging al mee?


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan